AKTUELLT

fåtöljsamtal #2: hur ser man på teater när man inte ser med ögonen?

Hasse Carlsson i samtal med gästerna Eli Tistelö och Eva Sandstedt
Vad är en syntolkning? Hur beskriver man i ord vad som händer och hur det ser ut på scenen så att de i publiken som inte ser med ögonen också kan ta del av föreställningen? Vad ska syntolken säga, och vad ska den inte säga? Hur är det att se en föreställning utan att se den med ögonen?
Eli Tistelö är syntolk, bildkonstnär och utbildare; Eva Sandstedt är utvecklingssekreterare på specialpedagogiska skolmyndigheten som levt med synsvårigheter sedan tolvårsåldern; Hasse Carlsson är dramaturg på Regionteater Väst och ledamot i BTA:s styrgrupp.
(Samtalet ska bland annat ta Backa Teaters Som att jag ska bestiga Mount Everest på tio minuter som exempel. Det går dock alldeles utmärkt att delta utan att ha sett föreställningen.)
Var: Backa Teater När: 9 april kl 18-ca 20:30 Hur: Barnteaterakademin bjuder på samtal och soppa
Föranmälan: Senast 3 april, till: info@barnteaterakademin.se
 
Ledamöter i BTA:s styrgrupp bjuder in särskilda gäster att ta plats i fåtöljer och soffor på barnteatrar runt om i staden, för att samtala om frågor de brinner för.
Vi kallar det: Fåtöljsamtal! VARMT VÄLKOMNA!

Barnteaterakademins Senaste nyhetsbrev #8 2017

2017 – manustävling: VATTEN

Måndagen 9 oktober 2017 var det reading och presentation av tre nya grovmanus, resultat av vår manustävling på temat Vatten:
Landet på andra sidan vattnet av Paula Helander, Lite vatten med gurka av Johan Franzon och Nåt i djupet av Emma Palmkvist
T o m 9 oktober 2018 kan intresserad teater sluta avtal med någon av dramatikerna, pjäshonoraret subventionerat med en tredjedel av Barnteaterakademin. Och den som är nyfiken på texterna och vill läsa, kan höra av sig till oss eller direkt till dramatikerna (vars kontaktuppgifter finns i pdf:en nedan).