Manustävling

Kanske vill du prova på att för första gången skriva för barn och unga. Kanske är du sugen på att undersöka ett för dig helt nytt formspråk. Kanske blir du bara helt vild vid tanken på att skriva en pjäs om: VATTEN

Barnteaterakademin arbetar för framväxt av ny dramatik för barn och unga. Under åren har vi i en rad skrivprojekt med olika metoder sökt nya röster, berättelser och former. Vi välkomnar nu dramatiker – erfarna, rookies, studerande – att skicka in idéförslag på en pjäs för barn/unga. På ett givet tema.

Förutsättningar:

Du tar avstamp i temat/företeelsen/ordet VATTEN. Hur du tolkar det uppdraget – metaforiskt, kemiskt, geopolitiskt eller högst konkret – det är helt upp till dig!

Du bestämmer själv vilken ålder din text ska rikta sig till, dock är 15 år den övre gränsen.

Du skickar in:

1. Några sidor skriven dramatisk text. Max 10 sidor.

2. En idébeskrivning, som förmedlar din vision med texten. Skriv allt du vet och allt du inte vet, om form, handling, karaktärer, miljöer… Kanske föredrar du att ge en helt linjär beskrivning; kanske ger en mind-map en bättre bild av det du vill skapa.

Förse text och idébeskrivning med titel eller arbetsnamn!

OBS bidragen ska bedömas på anonym basis, se därför till att ditt namn inte är utskrivet någonstans i materialet. Ange istället dina kontaktuppgifter tillsammans med titeln på ditt bidrag i följemailet (eller följebrevet). Vid mail, bör text och idébeskrivning bifogas i en och samma pdf. Märk kuvert eller mail med: “Dramatikertävling”

Varmt välkommen med ditt bidrag, senast 25 januari 2017!

Vad händer sen? En jury väljer ut två-tre dramatiker som under våren 2017 får utveckla sina pjäsidéer till grovmanus, med gediget stöd av dramaturg och ett konstnärligt team. Resultatet av skrivprocessen kommer presenteras i en offentlig reading hösten 2017.

Arvode! De utvalda dramatikerna erhåller ett arvode motsvarande 1/3-dels pjäsarvode enligt avtal.

Skicka ditt bidrag till: marcus.lilliecrona@teatercentrum.se

Eller: Teatercentrum Väst, Stora Badhusgatan 18-20, 411 21 GÖTEBORG

Vid frågor, vänd dig till: marcus.lilliecrona@teatercentrum.se, mobil: 0736-84 51 08

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.